گوگل محبوبترین جستجوگر اینترنتی جهان است. جستجوگر اینترنتی گوگل با همکاری پنج دانشگاه و کتابخانه معتبر جهان کتابهای موجود در این کتابخانهها را به صورت آنلاین در اختیار علاقهمندان در سراسر جهان قرار میدهد.
برای دیدن متن بر روی ادامه مطلب کلیک کنید.
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
گوگل محبوبترین جستجوگر اینترنتی جهان است. جستجوگر اینترنتی گوگل با همکاری پنج دانشگاه و کتابخانه معتبر جهان کتابهای موجود در این کتابخانهها را به صورت آنلاین در اختیار علاقهمندان در سراسر جهان قرار میدهد.
به گزارش خبرنگار سرویس «نگاهی به وبلاگها»ی ایسنا وبلاگر http://abbasnejad.persianblog.com/ مینویسد: قرار است تمام کتابهای موجود در دانشگاههای میشیگان و استنفورد و بخشی از مجموعه کتابهای دانشگاههای هاروارد، آکسفورد و کتابخانه عمومی نیویورک در مجموعه کتابخانه آنلاین گوگل قرار گیرند.
برای دیجیتال کردن تمام کتابهای کتابخانه دانشگاه میشیگان که بالغ بر هفت میلیون جلد است شش سال زمان لازم خواهد بود.
دانشگاه هاروارد 40 هزار کتاب و دانشگاه آکسفورد فقط کتابهایی که برای نخستین بار در قرن نوزدهم به چاپ رسیده و در کتابخانه بادلین نگهداری میشوند را در اختیار گوگل خواهند گذاشت.
یک سخنگوی دانشگاه آکسفورد در این باره گفت که این مجموعه شامل دیوان اشعار، رمان، رسالههای سیاسی و کتابهای هنری خواهد بود.
وی ادامه داد: آثار مهمی که دیگر چاپ نمیشوند و فقط در چند کتابخانه در سراسر جهان وجود دارند، از این پس در اختیار همگان قرار خواهند گرفت.
کاربران فقط به فهرست و خلاصه آثاری که دارای کپی رایت هستند، دسترسی خواهند داشت.
همچنین کتابخانه عمومی نیویورک به گوگل اجازه داده است که بخش کوچکی از مجموعه کتابهایی از این کتابخانه را که دارای کپی رایت نیستند، در مجموعه خود بگنجاند.
سوزان ووجچیکی مدیر اداره فرآوردههای گوگل در این باره گفت: هدف از اجرای این طرح بزرگ، باز کردن قفل گنجینه اطلاعاتی است که تاکنون به صورت آنلاین در دسترس نبوده است.
همچنین لینکهایی برای دسترسی به کتابخانههای عمومی برای قرض گرفتن کتابهای متعلق به آنها در این طرح تازه گوگل موجود خواهد بود. گوگل برای در دسترس گذاشتن این لینکها پولی دریافت نمیکند.
گوگل اعلام کرده است صفحات اسکن شده آثار این کتابخانهها که از طریق این شرکت به صورت آنلاین قابل خواندن است حاوی آگهیهای بازرگانی نخواهد بود، ولی دارای لینکهای شرکت «آمازون» هستند.
جان ویلکین یکی از کتابدارهای کتابخانه دانشگاه میشیگان که با گوگل همکاری میکند، اظهار کرد: اجرای این طرح دنیا را تغییر میدهد؛ خیلی از مردم نگرانند که با آنلاین شدن کتابخانه، عمر کتابخانههای سنتی پایان خواهد یافت، ولی ما باید برای دادن جان تازهای به کتابخانهها این کار را انجام دهیم.
گفتنی است، چندی پیش گوگل جستجوگر تازهای را با هدف بهبود دسترسی عمومی به مواد و آثار دانشگاهی و علمی راه انداخت