سفارش تبلیغ
صبا ویژن

انجمن علمی کتابداری پیام نور شهرضا


عاشق آسمونی
در انتظار آفتاب
جوان ایرانی
شقایقهای کالپوش
بلوچستان
هم نفس
طراوت باران
دیار من دشتستان- بُنار آبشیرین
.: شهر عشق :.
پیامنمای جامع
$$دوست$$
نمکستان
رازهای موفقیت زندگی
تولید ورمی کمپوست//شرکت نوآوران جوان آوان پارس دزفول
(بنفشه ی صحرا)
عشق
جزتو
جیغ بنفش در ساعت 25
گروه اینترنتی جرقه داتکو
باور من...!!!
غزلیات محسن نصیری(هامون)
آتیه سازان اهواز
رویابین
سایه های خیال
حدیث بلاگ
فرهنگی
ردّ قلم. هر چه اجر است در گمنامی است. شهید آوینی
گرگ و میش
یاور 313
مهندسی متالورژِی
مقاله های تربیتی
بیاببین چیه؟
از یک انسان
جالب انگیزناک
آسمان آبی
فقط من برای تو
هیئت حضرت زهرا(س)شرفویه
تکسوارعشق
جوانان بیجار
صدف جان صدف عزیزم چشم انتظارتم برگرد
جوک و خنده
جوجو
دهاتی
دکتر علی حاجی ستوده
من وتو
کشکول
مهاجرعشق
حاج آقا مسئلةٌ
طیفکان
اسیر عشق...
عاشق تنها....
دنیای بی وفا
مونا کتابدار ایرانی
کهکشان Networkingbest
یوسف
کتابداری واطلاع رسانی(لایبر)
پلنگ صورتی
سیب ترش
کسب در آمد آسان از اینترنت
شعر عمار خدری

 


مدرک داشتنمعرفی شرکت سپهر دانش

 

پیشرو در ارائه خدمات کتابداری در غرب کشور

  

  

کتاب و کتابخوانی در ایران جایگاه مناسبی ندارد و این فقر فرهنگی در مناطق محروم و دور از مرکز نمود بیشتری پیدا می‌کند. فعالیت فرهنگی نیز در جایی‌که فقر مطالعه و کتابخوانی معضل اساسی به حساب می‌آید، بس کار دشوار و پر چالشی است. بنابراین، ورود به مقولات فرهنگی به عنوان یک فعالیت اقتصادی توجیه منطقی و اقتصادی ندارد. آنچه که ممکن است فرد را ترغیب به پاگذاشتن در این دریای متلاطم نماید، همانا عشق و علاقه است و بس!

از طرف دیگر کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی به علت نداشتن متولی، سیاست‌ها و اهداف مشخص، نتوانسته‌اند آن‌چنان که باید و شاید، نقش ارزنده خود را در جهت بالا بردن سطح آگاهی و شعور مردم و ارتقاء میزان مطالعه و کتابخوانی، ایفا نماید. کمبود در مواد و منابع، نداشتن امکانات و تجهیزات مناسب و استاندارد، کمبودپرسنل متخصص، فقر در خدمات اطلاع رسانی، و... که شاید متاثر از ضعف در مدیریت کتابخانه‌ها باشد، از کتابخانه‌ها به عنوان عناصر زنده و پویای فرهنگی، تصویری ترسیم کرده که  شاید تلاش آن‌ها  نگه داشتن خود در سطح قبل است؛ حال پیشرفت و ارتقلاء کمی و کیفی پیشکش!!

نبودن ارتباط مناسب با بخش خصوصی در زمینه تهیه مواد و منابع کتابخانه(ارتباط با کارگزاران) و شرکت‌های فعال در زمینه خدمات کتابداری، معضل کتابخانه‌ها را دو چندان کرده است.                           

در این راستا شرکت سپهر دانش به عنوان فعال بخش خصوصی در زمینه خدمات کتابداری و اطلاع رسانی، در سال 1380، پا به عرصه وجود گذاشت. هدف از تاسیس این شرکت پر کردن خلاء موجود و ارائه خدمات تخصصی به کتابخانه‌ها با در نظر گرفتن دغدغه‌هائی است که ذکر آن به میان آمد. هدف اصلی ما، ارائه خدمات گسترده و متنوعی است که پوشش دهنده نیاز کتابخانه‌ها باشد. 

    این گستره، از بطن مردم کتابخوان شروع شده و تا تجهیز و راه اندازی کتابخانه‌ها و گسترش آنان ادامه می‌یابد. فعالیت این شرکت، تمامی مقولات مربوط به کتاب و کتابخوانی را در بر گرفته و سعی بر آن شده به عنوان یک موسسه فرهنگی و در حد توان، این مقولات را پوشش  دهد.

 

شرکت سپهر دانش فعالیت های خود را چنین تعریف کرده است:

مشاور و مجری در امور و چاپ و نشر کتاب

مشاور و مجری در امور پژوهشی و تحقیقاتی

مترجمی و ویراستاری کتاب و مقالات علمی

تجهیز و راه اندازی کتابخانه‌ها و مراکز اطلاع رسانی

تجهیز کتابخانه‌ها به سیستم رایانه‌ای و نمایندگی فروش نرم افزار‌های کتابداری

کارگزار کتابخانه‌ها در جهت خرید منابع چاپی و غیر چاپی

فهرستنویسی ورده بندی کتابخانه‌ها به روش دیویی،کنگره و  ان ال ام

عرضه و فروش منابع تخصصی کتابداری و اطلاع رسانی

تدریس خصوصی دروس کتابداری و اطلاع رسانی

شرکت سپهر دانش، با تعریف اهداف و وظایف فوق، موفق گردید به سرعت مخاطبان و مشتریان خود را جذب نموده و در کمتر از دو سال به بیش از 60 موسسه آموزشی، فرهنگی، اداره و سازمان،  خدمات و تجهیزات ارائه نماید. این شرکت توانست با تبلیغات مناسب و به کارگیری افراد متخصص و با دانش در زمینه کتابداری و اطلاع رسانی و مدیریت موفق حیطه جغرافیایی فعالیت خود را از استان همدان، به استان های هم‌جوار نیز گسترش داده و غرب کشور را در زمینه کاری خود پوشش دهد.

   برخی از فعالیت‌های مهم انجام شده توسط این شرکت از سال 1380 تا 1386 شامل

   1. راه اندازی کتابخانه کانون مهدیه همدان(1380 )

2.راه اندازی کتابخانه تربیت معلم شهید مقصودی همدان و ایجاد پایگاه اطلاعاتی کتابخانه (1381 )

3.راه اندازی کتابخانه جمعیت هلال احمر و ایجاد پایگاه اطلاعاتی کتابخانه (1382-1383)؛

4.راه اندازی کتابخانه دانشکده دندانپزکی همدان و ایجاد پایگاه اطلاعانی کتابخانه( 1383)؛

5.راه اندازی کتابخانه محیط زیست همدان و ایجاد پایگاه اطلاعاتی کتابخانه 1386

6.تجهیز کتابخانه‌های اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان و مراکز تابعه ؛

7.تجهیز کتابخانه‌های مدارس همدان؛

8.تجهیز کتابخانه‌های دانشگاه بوعلی و علوم پزشکی همدان؛

9.تجهیز کتابخانه‌های ادارات و سازمان‌ها ( اوقاف همدان، محیط زیست، مرکز آموزش شهید مدنی، شهرداری همدان، موسسه آبادانی و توسعه روستاها، بنیاد شهید، بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس، و......)

10.چاپ و نشر 30 عنوان کتاب و کسب امتیاز ناشر نمونه در سال 1383؛

سایت اینترنتی سپهر دانش:

شرکت سپهر دانش در راستای فعالیت‌های اطلاع رسانی در سال 1384 اقدام به راه اندازی سایت اینترنتی خود نمود. این سایت علاوه بر داشتن اطلاعات در زمینه معرفی و زمینه‌های فعالیت شرکت دارای‌لینک‌هاو لیست خدماتی است که به نوعی در ارتباط با کتابخانه‌ها و کتابداران است. دسترسی به سایت کتابخانه‌ملی، کتابخانه‌های ملی جهان، کتابخانه‌های جهان، کتابخانه کنگره امریکا، خانه کتاب ایران، مرکز مدارک علمی ایران، داشگاه بوعلی سینا، ناشران کتابهای‌ کتابداری، مانندچاپار،کتابدار و ....... چندین سایت دیگر که مورد نیاز کتابخانه‌هاست از آن جمله اند. آدرس اینترنتی این سایت :

www. Sepehrlib.com  

 

 

 

 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

گل تقدیم شمامزایای سواد اطلاعاتیگل تقدیم شما 

 

 

 

 

نویسنده : فرض الله عزیزی

سواد اطلاعاتی چیست؟
        اصطلاح سواد اطلاعاتی بعضی اوقات ترجیحا به عنوان اطلاعات مناسب و بطور عموم به عنوان توانایی دسترسی ، ارزیابی ، سازماندهی واستفاده از اطلاعات در یک تنوع از منابع تعریف شده است برای اینکه کسی دارای سواد اطلاعاتی گردد باید چگونگی وضوح یک موضوع یا ناحیه ای از دستورالعملهای مورد نیاز را بشناسد. انتخاب اصطلاحات مناسبی را برای روشنی مفهوم یا موضوع  مطابق دستورالعمل یک خط مشی جستجو انتخاب کند که منابع مختلف اطلاعاتی و روشهای متنوعی که اطلاعات را سازماندهی می نماید فرموله کند. 

 

        تسلط به سواد اطلاعاتی به معنای واقعی آن می تواند بستر لازم برای توانمند سازی پ‍ژوهشگران را در برنامه ریزی بهتر برای مدیریت فرایند پژوهش و دسترسی به اطلاعات مناسب برای هر مرحله از کار و نهایتا تولید دانش جدید بوجود آورد . ایجاد انگیزه و جرات دست زدن به فعالیتهای پژوهشی از دیگر مزایای سواد اطلاعاتی است و به اطمینان می توان گفت که بین سطح سواد اطلاعاتی در یک جامعه و میزان رشد دانش در آن جامعه رابطه مستقیم دارد .

 

کاربرد سواد اطلاعاتی و مهارت در آن

        ایده سواد اطلاعاتی بطور گسترده به عنوان توانایی تشخیص اطلاعاتی و شناسایی ، ارزیابی و استفاده اطلاعات بصورت موثر که در ارتباط با رشد بخش های آموزشی در چند سال می باشد بیان شده است ، در حالیکه در محیط کار کارفرماها و مدیران احتمالا بیشتر در مورد نیاز به مهارت رایانه و فن آوری اطلاعات توجه نموده اند . به محض اینکه فن آوری اطلاعات یکپارچه و کاربر دوست می شود احتمالا به سوالاتی در مورد اینکه افراد چگونه با هم در ارتباط متقابل بوده و کاربرد اطلاعاتی را که فن آوری در اختیار آنها قرار می دهد معطوف خواهد شد . در سازمانهایی که کاربران به کشمکش با فن آوری اطلاعات ادامه می دهند و نیاز سالانه برای تصمیم گیری ها ، حل مشکلات ، تحقیقات و پیشنهادات وجود دارد کارمندان به توانایی رفتار با اطلاعاتی که به تنهایی بعنوان اهمیت اولیه می باشد نیاز دارد .

 

کاربرد سواد اطلاعاتی در مهارت های پیشرفته

        سواد اطلاعاتی به مهارتهای فناوری اطلاعات وابسته است . فرد باسواد از نظر فناوری اطلاعات قادر است تا رایانه ها ، نرم افزارهای کاربردی ، پایگاههای داده و فناوریهای دیگر را برای انجام امور گوناگون مربوط به تحصیل ، حرفه و امور شخصی خود به کار گیرد . بنابراین افرادی مایل هستند تا به سواد اطلاعاتی دست یابند باید مهارتهای تکنولوژیکی مربوطه را کسب کنند .

        گزارش سال 1999 انجمن ملی اطلاعات در مورد تفاوت دو واژه فوق الذکر به شرح زیر می باشد . سواد اطلاعاتی شامل محتوا ، ارتباطات ، تجزیه و تحلیل ،‌ جستجوی اطلاعات و ارزشیابی آن می باشد در صورتی که فناوری اطلاعات بسیار فراتر از مفهوم سواد رایانه ای است و به فهم عمیق و رو به افزایش فناوری و استفاده  ماهرانه از آن می پردازد . سواد اطلاعاتی آغازگر ، حافظ و توسعه دهنده یادگیری مادام العمراست از طریق قابلیتهایی که فناوریها فراهم کرده اند .

 

تاثیرات سواد اطلاعاتی روی نگرشهای دانشجویی

        دانشجویی که سواد اطلاعاتی دارد اطلاعات را به خوبی بازشناسی می کند و به صورت مرکزی با دیدگاهها و چالشهای روزمره و حیاتی برخورد می نماید ، این دانشجو می داند چه موقع اطلاعات را در ماورای دانش شخصیش جستجو نماید یا به چه نحو سوالات را طرح نماید که وی را به اطلاعات مناسب رهنمون نماید و کجا آن اطلاعات را جستجو نماید چنین دانشجویی می داند چگونه تنوع منابع و قالبها را به منظور بهتر قرار دادن اطلاعات به منظور بحث در باره یک نیاز خاص جستجو نماید . او اطلاعات را بصورت انتقادی و کارآمد ارزیابی می نماید و از اطلاعات به طور دقیق و خلاق استفاده می نماید .

 

استفاده از سواد اطلاعاتی بوسیله اساتید و مدیران

        اساتید و مدیران از فناوریهای رایانه ای و اطلاعاتی برای بهبودی نقششان در فرایند آموزش استفاده می نمایند . در این زمینه چندین مثال در ذیل می آید :

-    استفاده از ابزارهای رایانه ای برای ثبت و نگه داری ساده و موثر اطلاعات در وظایف مدیران  ، کمک به رفتارشان در اوقات فراغت برای آموزش یا توسعه شغلیشان .

-    خروج از انزوا بوسیله استفاده از قابلیت هایی نظیر پست الکترونیکی و اینترنت برای ارتباط با همکاران ، والدین و جهان خارج . 

-    افزایش فعالیتهای توسعه شغلی بوسیله رشته هایی که از طریق آموزش از راه دور انجام می شود و دسترسی به تحقیقات آموزشی و دسترسی منابع کلاسی پلان های درسی و غیره . 

 


 


 

سینما دانشگاه

 گروه کتابداری: اخراجی ها
دانشجوی کتابداری: شمعی در باد 

پسران ورودی 84: : بچه‌های مدرسه همت

 دختران ورودی84: شگفت انگیزها
پسران ورودی 85: دلباختگان
 

دختران ورودی85: زنان معبد

دختران ورودی86: خواهران غریب

پسران ورودی 86 : غریبه ای در شهر

دختران ورودی 87: این زن حرف نمی زند.

پسران ورودی 87: مرد نامرئی

 اتاق های حرم : خوابگاه دختران

قبولی در کارشناسی ارشد: این خانه دور است .

گردش علمی: سفرهای مارکوپلو 

-» مسئول گردش علمی: مارکوپولو

اعتراض های انجمن ها: فریاد زیر آب
ساختمان پیام نور: سیاره گمشده
انصراف از تحصیل: فرار از آلکاتراز  
اعضای انجمنها: بینوایان
تخصیص بودجه برای انجمنها: دروغ های واقعی
کارگاه کتابداری: جعبه اسباب بازی
کیف استاد: محموله
دانشجوی اخراجی: نقره داغ

زندگی دانشجویی: زندگی حقیر
سئوالات امتحان: خوشه‌های خشم
درخواست واحد نشریه: میخواهم زنده بمانم
دفتر انجمنهای علمی: آژانس شیشه‌ای
پاس کردن دروس: مأموریت غیرممکن (2)
دانشجویان پیام نور: اجاره نشین‌ها
شب امتحان: زمان شوریدگی
آبدارخانه دانشگاه: منطقه ممنوعه
حراست: ارتش سری
فارغ‌التحصیل کتابداری: دیوانه از قفس پرید
گذران ترم ها: عبور از میدان مین 
دانشجوی انتقالی: مهاجران 
استاد: در پناه تو
تقلب: بازی با مرگ
امید به تقلب: تکیه بر باد
به سمت اتاق ریاست: حمله به H3 

 

 

 

 


ارسال شده در توسط نسیم احمدی