سفارش تبلیغ
صبا ویژن

انجمن علمی کتابداری پیام نور شهرضا


عاشق آسمونی
در انتظار آفتاب
جوان ایرانی
شقایقهای کالپوش
بلوچستان
هم نفس
طراوت باران
دیار من دشتستان- بُنار آبشیرین
.: شهر عشق :.
پیامنمای جامع
$$دوست$$
نمکستان
رازهای موفقیت زندگی
تولید ورمی کمپوست//شرکت نوآوران جوان آوان پارس دزفول
(بنفشه ی صحرا)
عشق
جزتو
جیغ بنفش در ساعت 25
گروه اینترنتی جرقه داتکو
باور من...!!!
غزلیات محسن نصیری(هامون)
آتیه سازان اهواز
رویابین
سایه های خیال
حدیث بلاگ
فرهنگی
ردّ قلم. هر چه اجر است در گمنامی است. شهید آوینی
گرگ و میش
یاور 313
مهندسی متالورژِی
مقاله های تربیتی
بیاببین چیه؟
از یک انسان
جالب انگیزناک
آسمان آبی
فقط من برای تو
هیئت حضرت زهرا(س)شرفویه
تکسوارعشق
جوانان بیجار
صدف جان صدف عزیزم چشم انتظارتم برگرد
جوک و خنده
جوجو
دهاتی
دکتر علی حاجی ستوده
من وتو
کشکول
مهاجرعشق
حاج آقا مسئلةٌ
طیفکان
اسیر عشق...
عاشق تنها....
دنیای بی وفا
مونا کتابدار ایرانی
کهکشان Networkingbest
یوسف
کتابداری واطلاع رسانی(لایبر)
پلنگ صورتی
سیب ترش
کسب در آمد آسان از اینترنت
شعر عمار خدری

 

این وبلاگ، مجموعه ای ازوبلاگهای کتابداری و اطلاع رسانی را درخود جای داده و آنها را سیاهه نموده است.

? http://www.blogwithoutalibrary.net

این وبلاگ به ارائه مطالبی میپردازد که درآن بیان میشود که کتابخانه ها به وسیله وبلاگها چه کاری میتوانند صورت دهند.

? http://catalogablog.blogspot.com

این وبلاگ، مسائل مربوط به فهرست نویسی و رده بندی و موضوعات مرتبط با آنها را دربر میگیرد.

? http://www.englib.info

این وبلاگ درباره فناوری، خدمات، تازه ها و … درباره کتابخانه های مهندسی میباشد.

? http://www.librarystuff.net

این وبلاگ، یکی از فعالترین وبلاگهای کتابداری و اطلاع رسانی میباشد که جهت روزآمد نگهداشتن دانش کتابداران و توسعه حرفه کتابداری و اطلاع رسانی به فعالیت و ارائه مطالب و منابع تازه میپردازد.

? http://www.waterborolibrary.org/blog.htm

این وبلاگ متعلق به کتابخانه عمومی واتربورومیباشد که منابع و اخبار تازه ازاین کتابخانه را منعکس میکند.

? http://askalibrarian.blogspot.com

این وبلاگ متعلق به یک کتابدار مرجع میباشد که به انعکاس برخوردهایی که با مراجعه کنندگان مختلف خود داشته است میپردازد و گاهی ازکاربران و مخاطبان وبلاگ خود درباره این برخوردها نظرخواهی میکند.

? http://younglibrarian.blogspot.com

دراین وبلاگ با اندیشه ها و ایده های یک کتابدار جوان درزمینه کتابداری و اطلاع رسانی و نیز پژوهشهایی که وی دراین زمینه نموده است، آشنا خواهید شد.

? http://www.ci.redwood/city.ca.us/library/news/liblog

درمقدمه ذکر شد که برخی کتابخانه ها دروب سایت خود دارای وبلاگ هستند.کتابخانه عمومی ردوود سیتی ازجمله این کتابخانه هاست.

? http://radio.weblogs.com/0122111

دراین وبلاگ، با اخبار، ایده ها، سوالات، پیوندها و … درباره کتابخانه ها و مراکزرسانه آموزشگاهی، سواد اطلاعاتی،کتابها و مطالعه وفناوری درآموزش مواجه خواهیدشد.

? http://homepage.mac.com/mstephens7/B143020931

این وبلاگ درباره رابطه فناوریها و کتابخانه ها بحث میکند.

? http://www.researchbuzz.com

اطلاعات تازه راجع به پایگاههای اطلاعاتی و موتورهای کاوش را دراین وبلاگ خواهید یافت.

? http://www.newpages.com/weblog/default.htm


ارسال شده در توسط نسیم احمدی

کتابداران به عنوان متخصصان اطلاعاتی، برای اینکه به گونه ای مناسب درجهت رشد حرفه ای خود روزآمد بمانند، لازم است که درجریان تازه ترین پیشرفتها درزمینه فناوریهای اطلاعاتی که مرتبط با علوم کتابداری و اطلاع رسانی هستند، باشند.کتابداران برای فراهم کردن اطلاعات مورد نیاز کاربران کتابخانه هایشان، باید به آگاهی آنها برسانند که چه اطلاعات تازه ای دردسترس است. این امر به وسیله استفاده ازخبرنامه ها، عرضه انتشارات مختلف یا طراحی وب سایتهای گوناگون و … امکانپذیراست.با این وجود، شکل دیگری ازارتباطات اینترنتی وجود دارد که سبب شده ارتباط بین کاربران و کتابخانه ها ساده تر و سریعترشود و آن وسیله،((وبلاگ)) است. وبلاگ یا بلاگ، صفحه وب روزآمدشده ای است که به عنوان یک نشریه پیوسته شناخته میشود. این رسانه، یک دفتر یادداشت پیوسته است که ارسالهای روزانه مطالب را دربرمیگیرد و بیشتر شامل پیوندهایی به سایرسایتهامیباشد.وبلاگها به اعضایی ازیک جامعه اجازه میدهند تا به آسانی به تبادل اطلاعات با یکدیگر بپردازند.
وبلاگها سریع جای خود را درکتابخانه ها پیدا کردند؛ هرچند هنوز به طوردقیق مشخص نیست که چه مقدار وبلاگ کتابداری وجود دارد . برخی کتابخانه ها هستند که دروب سایت خود دارای وبلاگ به عنوان یک ضمیمه هستند.کتابداران بسیاری هم به انتشار وبلاگهای خود اقدام کرده اند.دنیای کتابداری و اطلاع رسانی صاحب صدها وبلاگ است که به انعکاس موضوعات متنوع درزمینه کتابخانه ها و کتابداری و اطلاع رسانی میپردازند. دراین نوشتار به طورمختصر به معرفی تعدادی از وبلاگهای کتابداری و اطلاع رسانی خواهیم پرداخت.


ارسال شده در توسط نسیم احمدی
 
تدوین  برنامه جدید دوره کارشناسی کتابداری

 

رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری از تدوین برنامه جدید دوره کارشناسی کتابداری و اطلاع ‌رسانی خبر داد و گفت: این برنامه دارای 29 واحد عملی و 31 واحد نظری در دروس تخصصی اجباری است.
جعفر مهراد در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: سابقه برنامه ‌ریزی و برگزاری این دوره به چندین دهه قبل برمی‌ گردد و در طول ‌این مدت برنامه ‌های گوناگونی به صورت متمرکز یا غیرمتمرکز تهیه و در دانشگاهها به اجرا گذاشته شده است.
رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری از تدوین برنامه جدید دوره کارشناسی کتابداری و اطلاع ‌رسانی خبر داد و گفت: این برنامه دارای 29 واحد عملی و 31 واحد نظری در دروس تخصصی اجباری است.
جعفر مهراد در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: سابقه برنامه ‌ریزی و برگزاری این دوره به چندین دهه قبل برمی‌ گردد و در طول ‌این مدت برنامه ‌های گوناگونی به صورت متمرکز یا غیرمتمرکز تهیه و در دانشگاهها به اجرا گذاشته شده است.
وی اظهار داشت: توجه به این دوره از دو لحاظ حائز اهمیت است نخست اینکه تعداد قابل توجهی از فارغ ‌التحصیلان آن وارد بازار کار می‌ شوند و ممکن است به ادامه تحصیل نپردازند یا با فاصله ‌ای چند ساله وارد تحصیل در مراتب بالاتر شوند بنابراین کسب اطلاعات همه جانبه از جنبه‌ های تخصصی رشته برای انجام فعالیت‌ در کتابخانه ‌ها و مراکز اطلاع‌رسانی امری ضروری است همچنین داوطلبان ورود به مقطع تحصیلات تکمیلی، به جز موارد استثنایی، فارغ ‌التحصیلان کارشناسی همین رشته هستند و به همین دلیل لازم است که با مباحث نظری مختلف به قدر کافی آشنا باشند تا بتوانند دانش مرتبه بعدی خود را بر آن استوار سازند.
رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری گفت: برنامه جدید کارشناسی کتابداری و اطلاع ‌رسانی دارای 29 واحد عملی و 31 واحد نظری در دروس تخصصی اجباری است به علاوه، دروس این مقطع در بخش پایه 41 واحد، در حوزه تخصصی اجباری 60 واحد و در تخصصی اختیاری 20 واحد است که 10 واحد آن الزامی است.
وی اظهار داشت: در بخش پایه دروسی مانند زبان ‌شناسی کاربردی، آشنایی با مطبوعات و رسانه‌ ها، روابط عمومی، ویراستاری و نشر، اطلاعات و ارتباطات و اخلاق حرفه ‌ای از مواردی هستند که به تازگی در برنامه این دوره گنجانیده شده است.
مهراد ادامه داد: در درسهای تخصصی اجباری نیز عناوین درسی جدید گنجانیده شده که کتابخانه و توسعه پایدار، آشنایی با مدیریت و دانش، آشنایی با علم سنجی، تحقیق مقدماتی در کتابداری و اطلاع رسانی و طراحی و مدیریت وب کتابخانه ‌ها و مراکز اطلاع‌ رسانی از آن جمله است.
وی افزود: درسهای تخصصی اختیاری این دوره به طور کلی تغییر یافته و دانشجو برحسب علاقه و زمینه کاری می‌تواند 10 واحد از درسهای مختلف این حوزه را انتخاب کند.
رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری گفت: این برنامه به زودی با امضای وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به دانشگاههای کشور ابلاغ خواهد شد

ارسال شده در توسط نسیم احمدی